Applikáció fejlesztés

A mobil alkalmazás fejlesztés komplex folyamatában az első applikáció megjelenésétől fontosabb szerepet kapott a felhasználói élmény. Még a korábbi szoftverfejlesztés a funkcionalitásra fókuszált, az applikáció fejlesztés inkább a felhasználónak akar élményt nyújtani.
A felhasználói élmény az elsődleges, amit szem előt kell tartani a megrendelőnek és az applikáció fejlesztőnek egyaránt. A felhasználói élmény alapvető kelléke a gyorsaság, nem akadozhat a mobilalkalmazás. Gördülékenynek és sexynek kell lennie!
Mindezek mellett pedig egyértelműen olyan funkciókkal érdemes felruházni, melyek hasznos funkciók lehetnek a megcélzott felhasználók számára. Legyen az egy selfie eltorzító app, vagy üzlet kereső app. Amit még érdemes szem előtt tartani, hogy valami újat kell adni a felhasználónak, nem csak új élményt, de valami olyan újdonságot, amire azt tudja mondani, hogy wáááá.
Mindezen pár gondolat mögött eszméletlen munka van, hiszen az applikáció fejlesztés alapvetően ebből tevődik össze, és kisebb része a programozás.

Érdemes tehát az ötletet kicsit megízlelgetni, mielőtt valaki belevág egy applikáció fejlesztésbe, hogyan lehet ebből olyan terméket varázsolni ami elkápráztatja a megcélzott közönséget.