Fejleszd a vállalkozásod

A COVID-19 miatt kialakult gazdasági helyzet, bizonyára térdre kényszerít sok-sok vállalkozást. A rossz vállalkozó várja a csodát, az okos pedig tervez és megpróbál megfelelni a megváltozott körülményeknek. Az evolúció is azt bizonyítja, hogy aki alkalmazkodni képes az maradhat életben.
De mit is jelentsen ez a kemény kijelentés? Nos, a válaszom elég komplex.
Mivel a gazdaság, vállalkozásokból áll, ezeknek a vállalkozásoknak a szimbiózisát kell újragondoltan újra felépíteni. Vagyis elsődlegesen, a hazai vállalkozásoknak kell egymást támogatni, amennyire csak lehet. Ne utazz tengerpartra, menj a Balatonra üdülni, vagy járd be a Vértest.

Ez egy teljesen alapvető elvárás, ha be akarjuk indítani a gazdaságot. Tehát a hazai vállalkozásoknak együtt kell működniük.

A másik nagyon fontos dolog, hogy semmi nem lesz az, ami korábban volt, vagyis egy új környezetben fog mindez bekövetkezni. Az új környezethez pedig alkalmazkodni kell. Ez az új környezet annyiban lesz újabb, hogy az online megközelítés jóval hangsúlyosabb lesz a jövőben. Ha megnézed, a kijárási korlátozás idejében is javarészt az online értékesítés volt az, ami meg tudott élni, sőt bővülni tudott. A jövő ebbe az irányba mutat.

Itt az ideje tehát, hogy változtass a gondolkodásmódon, és indulj el az online világba. Fejleszd a vállalkozásod!

A fejlesztés nem kifejezetten azt jelenti, hogy informatikai alkalmazásokat kell fejleszteni, és meg van oldva minden. Nem. A fejlesztés az azt jelenti, hogy a vállalkozásodat olyan módon fejleszted, hogy az hatékonyan tudjon alkalmazni informatikai megoldásokat. Vagy akár egyedi igényeknek megfelelő szoftverrel tudd megtámogatni. Az informatikai hatékonyságot kell beépítened a vállalkozásodba. Ez a kulcs a túléléshez.

Fejleszd magad, fejleszd a céged, fejleszd az informatikát.