Könyvelő

A könyvelő kiválasztása meglehetősen bizalmi kérdés, hiszen egy vállalkozás sorsáért lehet felelős a könyvelő. A cégvezetők ezért többnyire ajánlásos úton érik el a könyvelőjüket. Ez a tipikus szájhagyomány útján történő választás néha elég bosszúságos eredményeket szül, hiszen nem vagyunk egyformák és a cégek is különbözők. Tehát nem igazán érdemes felülni az ajánlásokra, de mindenképp érdemes utána járni esetleg kipróbálni. Nagy segítség lehet a “vállalkozó szemléletű könyvelő iroda” címet birtokló könyvelő iroda jelzés, hiszen csak az kaphatja meg a minősítést aki megfelel a kritériumoknak. Érdemes tehát szétnézni a vpont.hu oldalon is ha könyvelőt keres valaki.

Győr és vonzáskörzetében számos könyvelő és adótanácsadó cég működik, többségük kis egyszemélyes vállalkozásként. Ha jobban belegondolunk egy ilyen kis vállalkozás, egyértelműen csak azoknak a vállalkozóknak lehet jó, akik könyvelésével nem sok gond van. A nagyobb vállalkozások már inkább olyan könyvelő irodat keresnek és bíznak meg a könyvelési feladatok ellátásával, melyek megfelelnek bizonyos kritériumoknak és a könyvelői munkán túl számtalan extra szolgáltatással rendelkeznek, melyekkel a cégek számviteli feladatainak terheit veszik át.

Mindenképpen érdemes tehát jól körbejárni, hogy milyen könyvelőt válasszunk! A könyvelő munkája bizalmi, és ezt kezeljük is bizalmasan. A lehető legjobb választás lehet a könyvelő esetén a nagyobb könyvelő iroda, de azért nem ipari méretű, mert ott meg a személytelenségbe fullad az ügyfélkapcsolat.