Mobil applikáció fejlesztés

A szoftverfejlesztés napjainkra megváltozott köszönhetően a pár évvel ezelőtt berobbant okostelefonoknak, melyek teljesen átalakították a szoftverfejlesztés metódusát és a fejlesztés menetét. Az ügyviteli szoftverek korábban kifejezetten a funkcionalitásra épültek szem előtt tartva a gyors működést. Azonban mára ez kevés, ha egy versenyképes ügyviteli szoftvert megnézünk. A hardverek gyors teljesítménynövekedésének köszönhetően, ma egy okostelefon nagyobb számítási kapacitással rendelkezik, mint korábban egy asztali számítógép ezért a korábbi szoftverfejlesztési módszertanok is átalakultak. Az okostelefonok pedig teljesen felforgatták a piacot.

A mobil applikáció fejlesztés egyre hangsúlyosabb szerepet kap napjainkban az ügyviteli szoftverek fejlesztése területén. A mobilitás támogatását célzó fejlesztések mindik is népszerűek voltak, mára azonban általános elvárássá vált. A vállalkozás hatékonyságát célzó mobil megoldások után egyre nagyobb kereslet mutatkozik a vállalkozók körében. Egyre több vállalkozó kezdi felismerni, hogy a zsebükben lévő okostelefonok és tabletek számítási teljesítményét a vállalkozás hatékonyabbá tételére is rá lehet fordítani. A mobil applikáció fejlesztésre így egyre nagyobb szükség mutatkozik.

A mobil alkalmazás fejlesztés azonban számtalan buktatót rejt azok számára akik avatatlanok a témában. A korábbi gyakorlatok alapján a szoftverfejlesztés módszertanai javarészt ugyan alkalmazhatók, de a felhasználói interfész tervezés korábbi hátrasorolt szerepe a mobil applikáció fejlesztés területén majdnem elsődleges szemponttá vált. Egy mobil alkalmazás akkor lehet sikeres ha a felhasználók könnyen tudják használni, és nem kell semmiféle beletanulás a használatába, hiszen a funkciók teljesen egyértelműek. Ehhez azonban sok esetben vissza kell butítani az ügyviteli szoftvert, hiszen egy asztali környezetbeli szoftver jóval funkciódúsabb, csak az nem mindegy, hogy miként végezzük el ezt a lebutítást.

Az ügyviteli szoftverek innovatív megoldását a mobil app fejlesztés jelenti.