Mobilalkalmazás back-end rendszerek

A mobilalkalmazás fejlesztés egyik sarkalatos pontja, hogy milyen back-end admin rendszert tegyünk az applikáció mögé. Az admin rendszer feladata a mobil app tartalmának kiszolgálása és a tartalom managelése. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen erőforrások állnak ezért rendelkezésre. Persze ha a pénz nem számít lehet venni hardvert bőven. De megéri, vagy elég kicsit gondolkozni?

Egyszerű weboldal esetében is felmerülhet a teljesítmény kérdése. Nem régiben találkoztunk olyan webshoppal, hogy az adatbázisán egyetlen helyen sem volt használva index, csodálkoztak is, hogy lassú. Nos a tunning itt is elkezdődhet. De sokszor azonban jobban megéri átgondolni egy rendszer fejlesztését és után belevágni.
A leggyakoribb hiba, ha egy meglévő webes fejlesztéshez kapcsolunk appot, hogy a portál motor harmat gyenge és teljesítmény problémák adódnak, már 100-200 felhasználó esetében is. Ezt kiküszöbölendő, saját API-t szoktunk inkább készíteni, melyhez a laravel keretrendszert hívjuk segítségül.

Mitől olyan jó, miért olyan gyors.. Erre egy cikkben nem nagyon lehetne válaszolni, de csatolok egy pici statisztikát, hogy lássátok, mennyivel jobb mint a konkurens keretek.

laravel performance