Ügyviteli szoftver

Egy vállalkozás akkor lehet igazán sikeres, ha az ügyviteli folyamatok letisztulatak és átlátható a cég működése. Ehhez első sorban az informatika segítségére van szükség. Szoftveres úton számtalan ügyviteli folyamat hatékonyabbá tehető, ha valóban jó applikációt választunk a probléma megoldására.

Az ügyfélkommunikációra és termék menedzselésre léteznek nagyon jó szoftverek, hasonlóan a készlet vezetés és számlázás körében is. Azonban az ügyviteli szoftverek új generációj még egyenlőre sokak számára idegen, főképp azon vállalkozók körében akik nem igazán tartják a lépést a kor fejlődésével, így még számtalan esetben találni 20 évvel ezelőtti ügyviteli szoftvert, ami már valljuk be igen csak idét múlt.

A hazai jogszabályok meglehetősen szigorúak, ezért érdemes körültekintően eljárni ha egy bizonylat készítő ügyviteli szoftvert szeretnénk vásárolni. Nagyon fontos, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően működjön és a gyártó – szoftver fejlesztő nyilatkozzon az ügyviteli szoftver megfelelőségéről. Mindezek ellenére azért nem árt óvatosnak lenni és adott esetben a hatóság véleményét kikérni. Bár érdemes a könyvelővel is beszélni, de előfordulhat, hogy nem ismeri az ügyviteli szoftvert és így kevésbé fog tudni tanácsot adni.

Jelenleg nagyon trendi megoldás a mobil alkalmazás ami számos helyen és esetben jó választás lehet, ezért mindenképp ajánlott körbenézni a Google Play és App Store kínálatában is, hiszen az irodai környezetből mobillá tehetjük az ügyvitelt. Gondoljunk csak bele mennyire egyszerű és gyors a mobilon begépelni egy röpke email-t, és mennyi időt spórolunk meg vele? Nincs ez másképp a ügyvietli szoftverek esetében sem, épp olyan hatékony és gyos megoldást kínálnak a mobilon.

Összességében ajánlani tudom minden kedves vállalkozónak, hogy gondoljon az Android tablet és okostelefon vagy iPAD-jára amikor ügyviteli szoftver után kutat. Érdemes kihasználni a kütyüket is, mert nem hiába váltak ilyen népszerűvé. A mobilitás iszonyatosan felpörget és a mobil applikációk nagyon kényelmessé teszik az ügyvitelt. 🙂


Még mindig keresi irodája ügyvédi ügyviteli szoftverét? Tájékozódjon a https://ugyvediugyviteliszoftver.hu oldalon!

One thought on “Ügyviteli szoftver

Comments are closed.