Üzleti mobil app

Egy vállalkozás életében a növekedés a legfontosabb dolog. Hiszen ha stagnál, akkor a versenytársak lekörözhetik. A növekedésre pedig az ügyviteli folyamatok optimalizálása lehet a legjobb módszer. Sőt…

Az okostelefon és tablet használata mindenki számára egyértelmű és többnyire napi szinten használják az emberek ezeket az eszközöket. Vagyis, ha a mobil eszközöket bevonjuk a vállalkozás hatékonyságának növelésébe, nem kell félnünk a betanulástól, és attól, hogy majd az alkalmazottak idegenkednek az új technikától. Elég előny és pozitívum ez, hogy ki lehessen használni a mobil nyújtotta lehetőségeket.

A hatékonyság növelésére azonban elsősorban jól definiált munkafolyamatokra van szükség, ahova illeszthető a mobil app. Elsőként tehát tisztázni kell, hogy milyen folyamatot és hogyan támogassunk meg egy mobil app bevezetésével. A mobil app készítés sikeréhez a tervezés teljes mértékben hozzájárul, ezért ezt érdemes komolyan venni. Amikor már összeáll a kép, elkészülnek a specifikációk,  akkor jöhet a mobil app készítő kiválasztása.

A mobil app készítőt mindenképpen a kompetenciája alapján érdemes kiválasztani, hiszen hosszútávú együttműködés nélkül nem fog működni a hatékonyság növelés. Nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb, ezért mindenképp a mobil app készítő referenciáit kérdezzük meg, és a referált véleményezők elmondásai alapján válasszuk ki a megfelelő fejlesztőt. Fontos lehet, hogy a fejlesztés mindenképp natív kódolású legyen, hiszen az jóval hatékonyabb és gyorsabb futást eredményez a gyengébb készülékeken is. Léteznek ugyan kereszt platformos és webes megoldások is, de ezek hatékonyságának elemzése egy másik cikk témája lesz..

A mobil app készítést összetettsége révén nem érdemes alábecsülni, hiszen a fejlesztés végeredményével kell a vállalkozás hatékonyságát növelni.